Doordat er zeer veel foto's tijdens deze bijeenkomst genomen zijn en daarmee hier online staan geven wij als opmerking mee dat dit zwaar kan doorwegen op je internet verbinding. Alle foto's samen zijn goed voor ruim 80MB en de filmpjes nemen ongeveer 250MB in beslag.
Je zal echter geen grote afbeeldingen of films downloaden zonder dat je ergens op drukt (aan de kleine voorbeeldjes kan je zien wat je al kan verwachten).

Alvast veel leesplezier gewenst!

Multidesk.be bijeenkomst (6/9/2008)

Inleiding

Na 1 maal uitgesteld te hebben, was de langverwachte Multidesk.be bijeenkomst er weer. Deze keer in Walibi op zaterdag 6 september. Het uitstellen was zeker niet zonder reden, vele leden die graag wilden komen konden niet waardoor we noodgedwongen alles moesten verhuizen naar september. Na een weekje school kon er een dagje Walibi zeker bij!
We hadden ons dan zeker hier zeker niet in vergist, om 9:30 stonden Martijn, Hayke en Sanne al te wachten aan de ingang en al snel stroomde de troep binnen. Het was echter wachten op enkele laatkomers (weliswaar met een goed excuus). De lift van Gerrit had vertraging opgelopen door de arm der wet: een boete van €70 was dan ook het resultaat van een beetje te rap te rijden. Om klokslag half 11 konden we dan ook binnen gaan met de door Sonja vooraf gekochte tickets (waarvoor dank ;-)).
Uiteindelijk waren we met z'n 12 en konden we rekenen op mooi weer, iets wat we in de rest van die week niet hadden gezien.

pics/collage_thumb.png
Collage van de foto's
pics/map_thumb.png
Kaart die vooraf werd gemaakt om duidelijk te schetsen waar iedereen vandaan kwam
pics/scan2_thumb.png
€70 boete voor te snel te rijden
pics/scan1_thumb.png
Toegangsticket van Walibi
pics/1_thumb.png
Ingang Walibi: Sanne, Hayke (achter Sanne), Martijn, Sonja, Joris
pics/2_thumb.png
Ingang Walibi: Joris, Martijn, Toon, Arne, Simon, Fred

Kennismaking

Als we even terugblikken naar de vorige bijeenkomst zagen we deze keer vele bekende gezichten, maar ook een paar nieuwe. De leden die deze keer ook mee kwamen waren Dendeze, Hayke, Toon, Martijn, Simon, Sonja, Fred, Steven, Gerrit en Dieter. De andere aanwezigen waren Arne en Sanne. Doordat de meeste moesten wachten op de 3 laatkomers konden die alvast uitgebreid kennismaken. Toen de andere aankwamen verspilden we ook geen extra tijd meer en gingen we meteen naar binnen.

pics/3_thumb.png
Simon en Arne
pics/4_thumb.png
Joris, Martijn (met de gloednieuwe t-shirt van Multidesk.be), Hayke en Sanne

Weerwolf

De eerste attractie van de dag was de weerwolf, een rollercoaster die gemaakt is uit hout die ongeveer 80km/h rijdt. Helaas voor Martijn konden we het niet laten om geen grapjes te maken over zijn lichaamslengte (die overigens 1m65 bedraagt). Hij mocht gelukkig nog door :-p
Natuurlijk een pretpark is geen pretpark als we niet moeten wachten. Maar gelukkig waren we met sympathieke mensen op stap dus momenten van stilte waren schaars, foto's van wachtende mensen zijn er helaas in overvloed :-D.

pics/5_thumb.png
Martijn mag nog juist door
pics/6_thumb.png
Toon, Simon, Joris en Arne
pics/7_thumb.png
Arne en Martijn
pics/8_thumb.png
Arne, Joris, Martijn, Toon en haardos van Sonja
pics/9_thumb.png
Martijn, Toon en Joris
pics/10_thumb.png
Simon en Dieter
pics/11_thumb.png
Arne, Martijn, stukje van Toon en Joris
pics/12_thumb.png
Sonja
pics/13_thumb.png
Dieter en een filmende Simon
pics/14_thumb.png
Vanuit de weerwolf
pics/15_thumb.png
Achterkant van Martijn, Arne, Toon en Joris
pics/16_thumb.png
Op de weerwolf
pics/17_thumb.png
Stukje van Martijn, filmende Arne, Toon en Joris

De weerwolf (filmpje door Arne - 115MB)

Inferno

De Inferno is een grote ring met daaraan wagonetjes. De bedoeling is dat de ring rond draait en dan van horizontale naar verticale stand gaat (en dan natuurlijk terug). Als je eruit komt ben je dan zeer duizelig. Het leuke aan deze attractie is dat er weinig volk stond (of zou dat een andere reden hebben :-D). Sommige onder ons gingen zich dan maar al te graag wagen aan de uitdaging, uiteindelijk is iedereen thuis geraakt dus zo erg zal het wel niet geweest zijn :-D.
pics/fred1_thumb.png
Inferno in verticale stand
pics/19_thumb.png
Diegene die aan de kant bleven: Sanne, Hayke, Gerrit en Fred
pics/20_thumb.png
Dieter, Arne, Simon, Martijn, Toon en Sonja
pics/21_thumb.png
Arne en Simon
pics/22_thumb.png
Inferno (nog eens) verticaal
pics/23_thumb.png
Martijn, Toon en Joris
pics/fred3_thumb.png
Martijn (grappige foto :-D)
pics/26_thumb.png
Simon
pics/fred2_thumb.png
Toon, Martijn en Joris
pics/fred4_thumb.png
Sonja, Sanne, Hayke en Gerrit
pics/34_thumb.png
Sonja en Hayke
pics/35_thumb.png
Dieter, Simon, Toon, Martijn en Arne

Inferno (filmpje door Arne - 56MB)

Buzzsaw

Een andere leuke attractie waar je niet met een volle maag naartoe moet is de Buzzsaw. Dit spul draait je rond en rond en rond en rond... boven een gezellig fonteintje. Zo lijkt het alsof je zelf een attractie bent voor de voorbijgangers.
De spanning steeg toe we nieuwsgierig waren naar de reden waarom er maar zo weinig man op de Buzzsaw mocht vandaag. Het antwoord was gewoon dat de motor nog even moest opwarmen (omdat hij 5 dagen stil heeft gestaan). Natuurlijk zeer kalmerend om te horen. Maar dat hield de stoere binken niet tegen om even als proefkonijn te spelen.

pics/36_thumb.png
Buzzsaw in actie
pics/37_thumb.png
Buzzsaw komt tot stilstand

Buzzsaw (filmpje door Arne - 75MB)

Calamity Mines

Na al die maagdraaiende dingen werd het toch eens tijd voor iets 'rustig', een treintje dat over rails rijdt met het comfort van toen de treinen pas uitgevonden werden (nl houten planken). Dat was ook de charme van deze rollercoaster want echt snel gaat ie toch niet ;-).
Maar voor we konden vertrekken bleek er toch iets fout te gaan. Normaal gezien hoor je 1 knal als hij vertrekt, deze keer hoorde we er een stuk of 5 (maar vertrok hij niet). Een paar minuutjes later kregen we een (zeer stille) boodschap te horen dat er 'Technische storingen' zijn en dat we even geduld moeten hebben. De techniekers stapelden dan ook op en eentje kon het spul aan de praat krijgen. Veel tijd waren we hier niet door kwijt aangezien er bijna niemand in de wachtrij stond, er zaten echter wel een paar van onze leden 'gevangen' toen er gezocht werd naar een oplossing.

pics/38_thumb.png
Dieter, Toon, Arne en Simon
pics/39_thumb.png
Dieter, Toon (heel klein stukje toch), Arne en Simon
pics/40_thumb.png
Sonja en Dieter
pics/43_thumb.png
Simon, Dieter, Arne en een heel stukje van Toon
pics/44_thumb.png
Sonja
pics/45_thumb.png
Sonja
pics/48_thumb.png
Onbekende mensen
pics/49_thumb.png
Voorkant van het treintje

FOOD

Rond 12 uur werd het toch eens tijd om te gaan eten, dus gingen we naar de dichtstbijzijnde tafeltjes en gingen we eten. Tussen een van die tafeltjes waren ze overigens nog een leuk toneeltje aan het opvoeren over de bekende Lucky Luke.
Sommige (ik kijk niet naar Hayke die 14 sandwiches heeft zitten smeren die morgen) hadden hun eigen eten mee, anderen gingen zich wagen aan (misschien wel de gevaarlijkste attractie) de frieten. Ik kan helaas niet zeggen dat de frieten en bijhorende hamburger een lekkernij waren, maar voor die prijs zou je toch een beetje denken dat ze er moeite in steken (misschien volgende keer beter).
Maar zoals gewoonlijk was het lachen geblazen, alleen weet ik niet meer over wat (waarschijnlijk over Hayke die het leger wilde voederen :-D).
pics/50_thumb.png
Lucky Luke en de Daltons
pics/51_thumb.png
Lucky Luke en de Daltons
pics/52_thumb.png
Joris, Simon en Arne
pics/53_thumb.png
Sonja, Martijn en Fred
pics/54_thumb.png
Gerrit
pics/55_thumb.png
Joris, Simon, Arne, Dieter, Sonja, Martijn en het voorhoord van Fred
pics/56_thumb.png
Achterkant Hayke, Fred, allereerste foto van Steven, Toon en stukje van Gerrit
pics/57_thumb.png
Steven en Toon
pics/58_thumb.png
Joris, Simon en Arne

Chellenge of Tutankhamon

Wellicht de minst angstaanjagende attractie die er is, maar je moet deze keer wel zelf iets doen. Hier moet je de schat zien te vinden door allerlei vijanden dood te schieten. Tijdens het wachten wordt je alvast voorbereidt op je reis, maar het was veel leuker voor mij om mijn flash van mijn fototoestel (tot ergernis van anderen) te testen :-D. Na dat wachten kom je terecht in een rond wagentje waar je een wapen (en tellertje) hebt. Het tellertje telt hoeveel mummies, scarabeeën,... je hebt vermoord. Met mijn 15000 punten was ik helaas de voorlaatste van ons wagentje. Ik had Arne en Simon blijkbaar wat meer moeten verblinden aangezien zij veel meer hadden dan mij.
pics/59_thumb.png
Hayke, Martijn en Sanne
pics/60_thumb.png
De Swiss Kamasutra van Dieter (welke standjes heb jij al gedaan?)
pics/61_thumb.png
Sonja
pics/62_thumb.png
Toon, Martijn, Sanne, Gerrit
pics/63_thumb.png
De uitleg over de schat
pics/64_thumb.png
Sanne, Joris (op achtergrond), Arne en Gerrit
pics/65_thumb.png
Sonja en Sanne
pics/66_thumb.png
Martijn, Gerrit, Hayke, Sonja en Toon
pics/67_thumb.png
Simon
pics/68_thumb.png
Sonja
pics/69_thumb.png
Steven

Theepotjes

Zoals je altijd wel kan vinden op de kermis zijn (door gebrek aan de correcte naam) de theepotjes. Het is de bedoeling om in z'n theepotje te zitten terwijl dat rond gaat draaien, het is dan ook de bedoeling om kalm aan het wiel in het midden te draaien zodat de fun groter wordt. Bij sommige van onze leden was het eerder hoe rapper je aan het wiel draait, hoe meer FUN. 2 theepotjes begonnen dan ook als een gek te draaien toen de attractie begon. De kleine kinderen waren dan ook met een mond vol tanden aan het kijken hoe wij van hun kalm ritje een ware kotsmachine maakte :-D.

pics/70_thumb.png
Arne, Toon en Joris
pics/71_thumb.png
Theepotjes
pics/72_thumb.png
Wazige theepotjes
pics/73_thumb.png
Arne en Toon
pics/74_thumb.png
Meer theepotjes
pics/fred5_thumb.png
Simon, Toon en Arne
pics/fred6_thumb.png
Hayke, Steven en Sanne
pics/75_thumb.png
Wazige foto van Simon (geen trucage :-p)

Theepotjes (filmpje door Steven - 13MB)
Theepotjes (van buitenaf) (filmpje door Martijn - 2MB)

WC

Na al het eten, drinken en misselijk worden zit er een tripje naar de WC ook tussen. Daar houden we de foto's echter wel beperkt.

pics/76_thumb.png
Toon, Simon, Arne en Gerrit
pics/77_thumb.png
Groepsfoto van de dames: Sanne, Hayke en Sonja (met een prachtige achtergrond :-p)

Turbine

In deze attractie wordt je in een rollercoaster gezet en meteen weggecatepulteerd met hoge snelheid. Tijdens je rit is er een loping en nadien ga je terug achteruit. Een helse rit van minder dan 1 minuut.
pics/79_thumb.png
Joris, Arne (diep in de achtergrond), Simon en Sonja
pics/80_thumb.png
Martijn die Sanne en Hayke probeert te overhalen
pics/81_thumb.png
Arne en Dieter
pics/82_thumb.png
Martijn
pics/83_thumb.png
Martijn die Joris precies uitlacht
pics/84_thumb.png
Arne
pics/85_thumb.png
Simon en Dieter

Radja River

Radja River is een van de 2 grote waterattracties van Walibi. Hier zit je in een gele ronde boot en vaar je een beetje wild rond. Als je zeer veel geluk hebt zal er geen druppel op je komen, heb je pech dan ben je kletsnat als je eruit komt. De gelukkige tijdens onze rit waren Arne en Simon, de andere waren door veel beweegwerk tamelijk droog gebleven. Wat ons wel verbaasde was dat Martijn en Joris deze rit niet mee deden, dit terwijl alle andere attracties geen probleem vormden. Misschien zal het water hen afschrokken hebben.

pics/86_thumb.png
Een non
pics/87_thumb.png
en de bijhorende gelovigen
pics/88_thumb.png
Sonja
pics/89_thumb.png
Simon die erin mislukt om weg te lopen van de foto
pics/90_thumb.png
Sanne en Hayke
pics/91_thumb.png
Sanne en Fred
pics/92_thumb.png
Simon
pics/93_thumb.png
Dieter
pics/95_thumb.png
Sanne, Hayke en stukje van Sonja
pics/97_thumb.png
Simon
pics/fred7_thumb.png
Een bootje
pics/98_thumb.png
Arne, Simon en Dieter
pics/99_thumb.png
Fred en Gerrit
pics/100_thumb.png
Sonja en Sanne
pics/101_thumb.png
Dieter en Toon
pics/102_thumb.png
Hayke en stukje van Steven
pics/103_thumb.png
Toon, Hayke en Steven
pics/104_thumb.png
Fred en Gerrit
pics/105_thumb.png
Sonja en Sanne
pics/106_thumb.png
Dieter en Toon
pics/108_thumb.png
Arne en Simon
pics/109_thumb.png
Dieter en Toon
pics/110_thumb.png
Gerrit, Arne en Simon
pics/111_thumb.png
Sonja en Sanne
pics/112_thumb.png
Dieter en Toon
pics/113_thumb.png
Arne, Simon en Dieter
pics/115_thumb.png
Toon
pics/117_thumb.png
Gerrit, Arne en Simon
pics/118_thumb.png
Toon en Gerrit
pics/119_thumb.png
Fred en Toon
pics/120_thumb.png
Sonja en Sanne
pics/121_thumb.png
Simon en Dieter
pics/122_thumb.png
Stukje van Fred, Toon en Gerrit

Cobra

Het werd tijd voor nog eens een rollercoaster. De Cobra was dan ook de eerste die we tegen kwamen, deze slang begint zijn inzittenden rustig naar boven te trekken om ze nadien los te laten. Op het einde gebeurt terug hetzelfde maar dan in de omgekeerde richting. Tijdens het wachten vielen de enige regendruppels dat we in heel die dag uit de lucht hebben zien vallen (we hadden dus echt wel veel geluk met het weer).

pics/fred8_thumb.png
De Cobra
pics/fred9_thumb.png
De Cobra
pics/124_thumb.png
Toon, Simon, Martijn en Dieter
pics/125_thumb.png
Sonja, Joris en Arne
pics/126_thumb.png
De Cobra (weeral)
pics/127_thumb.png
Sonja, Joris, Toon, Arne en Martijn

SpongeBob (4D)

Een 4D film is eigenlijk gewoon een 3D film met physieke effecten (zoals zetels dat trillen, regen dat zou vallen,...). Veel van de film hebben we echter niet gezien, tot grootst spijt van Dieter. We hebben de film opgegeven toen ze begonnen met de Franse voorstellen waardoor wij nog langer zouden moeten wachten om die spons te zien.
pics/128_thumb.png
Sonja en Dieter
pics/129_thumb.png
Toon en Arne
pics/130_thumb.png
Martijn, Sonja, Fred Joris en Hayke
pics/131_thumb.png
Toon, Dieter en Simon
pics/132_thumb.png
Hayke en Gerrit
pics/133_thumb.png
Arne, Toon en Simon
pics/134_thumb.png
Toon, Dieter en Simon
pics/135_thumb.png
Arne, Toon, Dieter
pics/136_thumb.png
Simon en Martijn
pics/137_thumb.png
Hayke, Gerrit en Sanne
pics/138_thumb.png
Stukje van Toon, Dieter en Simon

Er zit een held in iedereen

Er zit een held in iedereen, dat is de slogan van Walibi. Het is echter niet voor iedereen weggelegd, maar 4 man durfde de paar treden omhoog waardoor ons heldenaantal beduidend klein bleef.

pics/139_thumb.png
Onze held Joris
pics/140_thumb.png
Onze held Joris (die er niet genoeg van kreeg)
pics/141_thumb.png
Onze held Gerrit
pics/142_thumb.png
Onze held Gerrit (en de achterkant)
pics/143_thumb.png
Onze held Arne
pics/144_thumb.png
Onze held Fred

De Multidesk.be-mascotte

Wat doet een groep zotte mensen met een t-shirt en een Suske en Wiske pop? Die t-shirt natuurlijk om een van die 2 trekken, zo bekom je dus een plaatselijke Multidesk.be-mascotte.

pics/146_thumb.png
Onze Multidesk.be-mascotte

Multidesk.be-mascotte (filmpje door Steven - 15MB)

Botsauto's

De botsauto's waren een van de laatste ritjes die we maakte tijdens deze bijeenkomst. We wilden dan ook eens onze frustratie loslaten op onze lieve beheerder Martijn. Alleen was er 1 minpunt, de botsauto's leken niet sneller te gaan dan 4km/h wat dus niet zal zorgen voor harde klappen. We vonden het dan ook een leuk idee om met z'n alle zich te gedragen als echte Jonny's in een roze botsauto.
pics/147_thumb.png
Dieter, Sanne, Simon, Martijn, Fred en Gerrit
pics/148_thumb.png
Joris en Arne

Giftshop

De giftshop, de plaats om onze eerste groepsfoto te maken. Eerst zetten we heel het winkeltje op stelten door alles wat er ligt eens uit te testen en nadien vragen we de lieve dame achter de kassa om een foto te nemen :-D.

pics/149_thumb.png
Joris met z'n knuffeldier
pics/150_thumb.png
Martijn
pics/151_thumb.png
Simon, Toon, Arne, Martijn en Sonja
pics/152_thumb.png
Joris
pics/153_thumb.png
Martijn, Joris en Dieter
pics/154_thumb.png
Dieter en Joris
pics/155_thumb.png
Joris op z'n best
pics/156_thumb.png
Fred
pics/158_thumb.png
Martijn, Hayke, Dieter, Steven, Sanne, Toon, Simon, Joris, Sonja, Arne, Gerrit en Fred
pics/159_thumb.png
Simon

Dalton Terror

Walibi bezoeken zonder de Dalton Terror in te gaan is geen doen. Sommige waagde zich dan ook aan deze allerlaatste attractie van deze bijeenkomst. We hadden wel geluk, het was kort bij de 6 uur wat maakt dat er ontzettend weinig volk aan de Dalton Terror stond.

pics/160_thumb.png
Simon, Arne en Toon aan de Dalton Terror

Einde in zicht

Het einde kwam in zicht, de meeste attracties sloten waardoor we weg moesten gaan, maar zeker niet zonder het fototoestel nog voor een laatste keer grondig te testen.

pics/161_thumb.png
Als ge nu de namen nog ni kent...
pics/162_thumb.png
Wat napraten
pics/163_thumb.png
Wat lachen
pics/fred10_thumb.png
Wat slapen
pics/164_thumb.png
Gedeeltelijke groepsfoto (zonder Gerrit weliswaar)
pics/165_thumb.png
Vuile beertjes
pics/166_thumb.png
Zie waarom
pics/fred11_thumb.png
Allen op Wiske (zie de kinderen kijken)
pics/fred12_thumb.png
En ook de wasbeer
pics/fred13_thumb.png
En een beetje aanmoedigen
pics/fred14_thumb.png
Steven, Simon en Toon
pics/fred15_thumb.png
Arne, Joris en Martijn
pics/167_thumb.png
Martijn en Sonja
pics/168_thumb.png
Simon
pics/170_thumb.png
Dieter
pics/171_thumb.png
Arne, Joris en Martijn
pics/172_thumb.png
De groep (nog is)
pics/173_thumb.png
Arne en Simon
pics/174_thumb.png
Dieter die voos likt aan zijn kortingsbon

Leuven (nadrink)

Na dit allemaal vonden we het natuurlijk nodig om even nog rap een nadrink te doen. Er was volgens onze gidsen Arne en Simon geen enkel café in de buurt dus zochten wij er eentje op in Leuven. Cafés zijn er in Leuven in overvloed, parkeerplaatsen echter niet. Het duurde dan ook 20 minuten voordat alle leden (die nog niet naar huis getrokken) terug bij elkaar waren. Na de drink en de friet namen we afscheid tegen een zeer geslaagde bijeenkomst.

pics/176_thumb.png
Nog
pics/177_thumb.png
even
pics/178_thumb.png
vettig
pics/179_thumb.png
eten
pics/180_thumb.png
Wanneer zijde thuis? MAMA
pics/181_thumb.png
TOT NOG IS IEDEREEN

Einde

Dit was dan deze Multidesk.be-bijeenkomst. Wij hopen dat iedereen er van genoten heeft en hopelijk tot de volgende keer!!! Waar en wanneer dit zal plaatsvinden hoor je later nog van ons.
Voor opmerkingen, vragen of gewoon gezever kan je naar goede gewoonte op het forum doen.

SMG
In opdracht van Multidesk.be.